Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Είναι καλή για τη σεξουαλική μας ζωή;

Δεν υπάρχει πιο δυνατό παραισθησιογόνο από τον έρωτα. Όταν είμαστε ερωτευμένοι ψάχνουμε ακόμα και την πιο μικρή αφορμή για να γιορτάσουμε και να δείξουμε με κάθε τρόπο τον ρομαντισμό μας.

Ο ρομαντισμός όμως, είναι η συναισθηματική πλευρά μας που αποσυνδέεται από την λογική μας. Κάποιες ψυχικές διαταραχές, ειδικά στο φάσμα της ψύχωσης έχουν συνδεθεί με την απουσία της επαφής με την πραγματικότητα και τις παραληρηματικές σκέψεις.

Παρατηρείτε κάποια συσχέτιση αυτών των κλινικών συμπτωμάτων και του έρωτα; Σωστά παρατηρήσατε. Μέχρι και ο Σωκράτης είπε πως “ο έρωτας είναι τρέλα”. Το πιο παράξενο είναι πως η ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής συνδέεται με ακριβώς αυτήν την ‘παραλογή’ πλευρά μας.

Όταν υπάρχει νέος έρωτας, υπάρχει αβεβαιότητα, ρίσκο και θέλουμε να γνωρίσουμε τον άλλον όλο και περισσότερο. Να μαντέψουμε τι σκέφτεται, να τον μυρίσουμε, να τον αγγίξουμε να τον δούμε να παίρνει ικανοποίηση από εμάς. Όσο πιο κοντά όμως ερχόμαστε τόσο μερικά έντονα συναισθήματα θα αρχίσουν να φθίνουν. Μα γιατί θα μου πείτε; Γιατί ίσως ο εγκέφαλος μας στην θεωρία της εξέλιξης και της επιβίωση να διακατέχεται από περιέργεια και να μην επαναπαύεται σε κάτι που ξέρει καλά και θεωρεί δεδομένο. Πως λύνεται άραγε αυτή η σπαζοκεφαλιά. Ένα ζευγάρι θέλει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί, γιατί φυσικά όταν μας αρέσει κάτι πολύ θέλουμε να το κάνουμε συνέχεια. Όμως, αυτό θα αντικαταστήσει τον ενθουσιασμό, την έκπληξη, το καλό σεξ με δέσιμο αλλού είδους, ίσως ακόμα εξάρτηση και συνήθεια.

Τα ζευγάρια που έχουν βιωσιμότητα στην ερωτική τους ζωή έχουν πειθαρχία, προσαρμοστικότητα και προπαντός φαντασία. Γνωρίζουμε όλοι πότε είναι του Αγίου Βαλεντίνου… Όμως όταν γνωρίζουμε κάτι και το περιμένουμε τότε που θα βρούμε τον πραγματικό ενθουσιασμό και τον ποιοτικό οργασμό. Όταν δεν τον περιμένουμε φυσικά! Άρα, ας διαλέξουμε μια άλλη μέρα, έναν άλλο τρόπο, μια διαφορετική προσέγγιση και έτσι θα αλλάξουμε και τρόπο που μας βλέπει ο σύντροφος μας. Θα δούμε στα μάτια του να σκέφτεται πως δεν ξέρει όλες μας τις πλευρές… και αυτό κάνει το σεξ μαγικό. Το μεγαλύτερο αφροδισιακό είναι η φαντασία μας για αυτά που δεν γνωρίζουμε για το ταίρι μας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο enikos.gr

Dr. Γιώργος Λάγιος

PhD, M.Sc. (CBT)

Ο Dr. Γιώργος Λάγιος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα στην γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και διδακτορικό στην σεξολογία. Είναι καθηγητής Ψυχοσεξουαλικής θεραπείας και συγγραφέας των δύο best sellers Eσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου? (2018) και Μέσα στο Μυαλό σου (2020). Είναι επίσης κλινικός σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτής και ομιλητής. Έχει βραβευτεί με το President’s Achievement Award  από την ελληνοαμερικάνικη ένωση και συνεχίζει το ερευνητικό του έργο με θέμα την ερωτική επιθυμία.

Για 1η φορά

ένα υβριδικό event σεξουαλικής νοημοσύνης.

Dr. Γιώργος Λάγιος

Μέσα Στο Μυαλό Σου LIVE

Η ψυχολογία του έρωτα, της αγάπης και του σεξ

11 Οκτωβρίου 2021, 20:00

FAQS

Το κόστος της κάθε συνεδρίας είναι 100 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί μέσω πιστωτικής κάρτας, λογαριασμού PayPal, κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με μετρητά. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω κρυπτονομίσματος.

Αυτό ποικίλει ανάλογα με κάθε πελάτη και τους στόχους που θα θέσουμε από κοινού.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η ακύρωση πραγματοποιηθεί 48 ώρες πριν από τη συνεδρία μας. Δυστυχώς, σε κάθε άλλη περίπτωση το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί ακέραιο. Θεμελιώδης αρχή της συνεργασία μας είναι ο αμοιβαίος σεβασμός για το χρόνο του άλλου.

Η εχεμύθεια είναι το πρώτο πράγμα που θα συζητήσουμε προκειμένου να νιώσεις ασφάλεια και σιγουριά.

Η συνεδρία μας μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω βίντεο, τηλεφωνικά ή από κοντά. Μπορείτε να στείλετε ένα email αναφέροντας τις μέρες και ώρες που σας εξυπηρετούν.

Κλείσε Συνεδρία