Σκέφτεσαι να στείλεις σε πρώην εν καιρώ καραντίνας;

Μη το κάνεις, το πιθανότερο είναι θα το μετανιώσεις.

Αυτή η πανδημία είναι μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσουμε τις ‘ντουλάπες’ του μυαλού μας. Την ώρα που κάθεσαι στον καναπέ και χαζεύεις στο ινσταγκραμ, κάτι θα σου πυροδοτήσει σεξουαλική ή συναισθηματική επιθυμία με μαθηματική ακρίβεια. Οι σκέψεις αρχίζουν και ανεβάζουν στροφές ψάχνοντας το τελευταίο πρόσωπο που ένιωσες κάτι έντονο. Μπορεί να χώρισες πρόσφατα και να έχεις δεύτερες σκέψεις. Μπορεί να έχει περάσει καιρός, όμως από τότε δεν έχει μεσολαβήσει κάτι τόσο ‘δυνατό’. Ο χωρισμός μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο στέρησης, εφόσον η συνήθεια τροφοδοτούσε καθημερινά τον εγκέφαλο σου με το ίδιο ΄ναρκωτικό’. Ξαφνικά όμως πρέπει να είσαι σπίτι και να αντιμετωπίσεις τις πιο τρομακτικές σκέψεις σου. Νομίζεις πως βιώνεις μοναξιά, η οποία όντως έχει κλινικά συμπτώματα και επηρεάζει ακόμα και το ανοσοποιητικό σου. Νομίζεις όμως. Στην πραγματικότητα βιώνεις ελευθερία και όχι μοναξιά. Σκέψου ποιες άλλες σχέσεις υπάρχουν στη ζωή σου που σε κάνουν αισθάνεσαι όμορφα, είναι υγιείς και σε βοηθούν να εξελίσσεσαι. Το αίσθημα της μοναξιάς μειώνεται όταν έχεις καλή σχέση με τον άνθρωπο που ούτως η άλλως περνάς 24 ώρες την ημέρα μαζί του, τον εαυτό σου.

Και πως θα πειθαρχήσω πρακτικά;

Θυμήσου γιατί χώρισες και μην αφήνεις το μυαλό σου να σε ταξιδεύει μόνο στις όμορφες στιγμές, που βλέπατε το ‘Notebook‘ και το ‘Love Actually‘ αγκαλιά στον καναπέ, αλλά θυμήσου και όταν διαφωνούσατε για σοβαρά θέματα και ήθελες να τον/την πνίξεις. Θυμήσου όταν έμαθες πως έφερνε δικαιολογίες όταν δεν κάνατε σεξ, ή όταν έστελνε φωτιές σε άλλη στο ινσταγραμ. Κάθε φορά που πας να στείλεις μήνυμα τύπου << Τι κάνεις; Μου έλειψες; Ανησυχώ για σένα; >> και άλλα τέτοια .. πειθάρχησε και αναρωτήσου γιατί θέλεις να τα στείλεις. Γιατί τώρα; Θέλεις να κάνεις σεξ; Θέλεις επανασύνδεση; Θέλεις να ταλαιπωρηθείς πάλι; Δεν αντέχεις μόνη/ος σου με τον εαυτό σου; Απάντησε με ειλικρίνεια, κατά την γνώμη μου αφού αυτοϊκανοποιηθείς, και αποφάσισε συνειδητά. Μαθέ από τα λάθη σου, μάθε τον εαυτό σου και απόλαυσε αυτό το δώρο της απομόνωσης. Ναι είναι δώρο. Χρόνος για να κοιτάξεις προς τα μέσα και όχι να ψάχνεις τι σου λείπει. Δεν είμαστε μισοί χωρίς κάποιον άλλον. Είμαστε ήδη ολόκληροι από μονοί μας και ο σωστός άνθρωπος μπορεί να μας κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένους σε περισσότερα επίπεδα. Μείνε ελεύθερη/ο μέχρι να βρεις κάποιον να προσθέσει αξία και νόημα. Διαφορετικά όχι μόνο δεν αξίζει, αλλά θα επιλέγεις λάθος συντρόφους που θα σε τραυματίζουν ή θα σε πηγαίνουν πολύ πιο πίσω..

Η καραντίνα σύντομα θα τελειώσει και ένας άνθρωπος που είναι συμβατότερος και σου αξίζει θα έρθει στη ζωή σου. Πως θα τον γνωρίσεις αν έχεις συναισθηματικές εκκρεμότητες;

Dr. Γιώργος Λάγιος

PhD, M.Sc. (CBT)

Ο Dr. Γιώργος Λάγιος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα στην γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και διδακτορικό στην σεξολογία. Είναι καθηγητής Ψυχοσεξουαλικής θεραπείας και συγγραφέας των δύο best sellers Eσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου? (2018) και Μέσα στο Μυαλό σου (2020). Είναι επίσης κλινικός σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτής και ομιλητής. Έχει βραβευτεί με το President’s Achievement Award  από την ελληνοαμερικάνικη ένωση και συνεχίζει το ερευνητικό του έργο με θέμα την ερωτική επιθυμία.

Για 1η φορά

ένα υβριδικό event σεξουαλικής νοημοσύνης.

Dr. Γιώργος Λάγιος

Μέσα Στο Μυαλό Σου LIVE

Η ψυχολογία του έρωτα, της αγάπης και του σεξ

11 Οκτωβρίου 2021, 20:00

FAQS

Το κόστος της κάθε συνεδρίας είναι 100 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί μέσω πιστωτικής κάρτας, λογαριασμού PayPal, κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με μετρητά. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω κρυπτονομίσματος.

Αυτό ποικίλει ανάλογα με κάθε πελάτη και τους στόχους που θα θέσουμε από κοινού.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η ακύρωση πραγματοποιηθεί 48 ώρες πριν από τη συνεδρία μας. Δυστυχώς, σε κάθε άλλη περίπτωση το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί ακέραιο. Θεμελιώδης αρχή της συνεργασία μας είναι ο αμοιβαίος σεβασμός για το χρόνο του άλλου.

Η εχεμύθεια είναι το πρώτο πράγμα που θα συζητήσουμε προκειμένου να νιώσεις ασφάλεια και σιγουριά.

Η συνεδρία μας μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω βίντεο, τηλεφωνικά ή από κοντά. Πρώτα χρειάζεται να συμπληρώσεις τη φόρμα ή να μου στείλεις ένα email ώστε να προγραμματίσουμε μία δωρεάν συνάντηση μέσω Skype ή ένα τηλεφώνημα. Η συνεδρία αυτή είναι χωρίς χρέωση και ο σκοπός της είναι να διαπιστώσεις αυτοπροσώπως εάν θα ήθελες να δουλέψεις μαζί μου.

Κλείσε Συνεδρία